Assen plaatst tijdelijke woonunits bij daklozenopvang Havenkade

De gemeente Assen wil vijf woonunits plaatsen bij de Havenkade in Assen. Die komen te staan bij de dak- en thuislozenopvang. De woonlocaties komen er voor vier jaar, met een optie voor nog eens een jaar. Vanaf september worden de eerste units neergezet.
De woonplekken zijn bedoeld voor dak- en thuislozen voor wie de stap naar zelfstandig of begeleid wonen te groot is. Die mensen leven overdag op straat en slapen 's nachts voornamelijk in de nachtopvang.
"Iedere persoon zonder dak boven het hoofd is er één te veel", zegt wethouder Harmke Vlieg over het plan. "Elk mens heeft recht op huisvesting, een goede levensstandaard, toegang tot zorg en volwaardige participatie."

Eigen gebouwde opvang

Dak- en thuislozen bouwden in januari een eigen onderkomen aan de Havenkade, omdat ze naar eigen zeggen nergens anders terechtkonden. Met onder andere pallets, afvalhout en afvalplastic beschermden zij zich tegen de kou en regen. Cosis, waarvan de opvang destijds was, liet weten dat het ging om een 24-uursopvang en zij afhankelijk waren van de gemeente. Sinds 1 april is de locatie overgenomen door het Leger des Heils.
De woonunits op de Havenkade komen op de plek waar 's winters opvangtenten zijn opgezet. Woningcorporatie Actium gaat de units bouwen en plaatsen. Daarvoor moet nog wel een omgevingsvergunning worden aangevraagd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl