Djammen: GIRLSGIRLSGIRLS, stevige rock met een vrouwelijke knipoog

GIRLSGIRLSGIRLS bij Djammen
De vier boys van GIRLSGIRLSGIRLS © RTV Drenthe
Dat de boys van GIRLSGIRLSGIRLS samen zouden komen, stond al in de sterren geschreven. "Wij zijn met z'n vieren en allemaal hebben we als eerste single Girls just wanna have Fun gekocht, vroeger toen we klein waren", vertelt drummer Lenard Davers. "Puur toeval", voegt zanger en gitarist Geosy Kleefman toe.
Dat Cyndi Lauper met haar wereldwijde hit de muzikale krachten van vier Drentse jongens bijeen zou brengen wist waarschijnlijk niemand van tevoren.

Hechte band

Twee maanden voor de coronaperiode begonnen de mannen met hun band. Na twee optredens was het klaar en rolde GIRLSGIRLSGIRLS zo de eerste lockdown binnen, samen met de rest van muzikaal Nederland. "We hebben geprobeerd om in die periode nog zoveel mogelijk uit te brengen, en te blijven bestaan", vertelt Geosy.
Dat is gelukt en misschien zijn ze er wel sterker uitgekomen. "Nu mogen we godzijdank weer lekker spelen." De agenda van de heren vult zich dan ook zonder al te veel moeite. De poprock van de mannen begint voorzichtig zijn weg te vinden bij een select publiek.
Djammen: GIRLSGIRLSGIRLS

Fanbase

En dat publiek groeit. "Right place, right time, plus veel inzet, plus weinig slaap, plus leuke liedjes", somt Lenard op. "En ik denk dat de lol er wel afstraalt bij ons", vult Geosy aan. "Tenminste, we proberen heel veel lol te hebben met elkaar en ook met het publiek." Het is allemaal 'leuk', vinden ze. "Vanaf het moment dat we met elkaar in de bus zitten is het al leuk en dat blijft het ook voor some reason gewoon de hele tijd. Optreden is leuk en liedjes maken is leuk en clips schieten is leuk", glimt Lenard.
"Er begint nu ook een soort een groeiende kleine fanbase omheen te ontstaan. Die gaat ook mee naar heel veel optreden en die komt ook kijken. Dat geeft een heel goed gevoel. Dat is leuk", besluit de zanger.

Drenten

Inmiddels woont niet iedereen meer in Drenthe, maar toch is de bezetting 100 procent Drents. "Origineel gezien zeker", glimlacht Lenard. Hij komt uit Emmen, Geosy uit Valthe, bassist Roy Moes uit Ruinerwold en gitarist Bastiaan van der Spek uit Hoogeveen. De jongens zijn elkaar tegen het lijf gelopen via diverse muziekopleidingen, Lenard en Geosy echter, kennen elkaar al wat langer. "Sinds de baarmoeder", lachen de twee. "En dat is nooit meer goed gekomen."

Single

Het eerste nummer dat GIRLSGIRLSGIRLS speelde bij de keldersessies was een nieuwe. Back Again heet de plaat en een maand geleden kwam het uit, met een clip erbij. Daarnaast speelden ze ook Whatever en Offended. "We zijn nu vooral bezig om heel veel te gaan spelen en kijken of we deze zomer kunnen vullen", vertelt Lenard. Verder zijn de mannen druk aan het schrijven aan nieuwe liedjes die komende tijd zullen verschijnen.
Bekijk hier de Keldersessies met GIRLSGIRLSGIRLS:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.