Djammen: Gierende garagerock van The Heck

De heren hadden al een single uit, maar daar wordt nu een volledige langspeler aan toegevoegd. Meer dan een jaar werk, maar de eerst plaat met daarop twaalf nummers van de Klazienaveense garageband is af.
'Who? The Heck!' heet het album. "De plaat beantwoordt zichzelf", lacht bassist René Katerbarg.

Twaalf nieuwe nummers

"Ik schrijf ze gewoon op de bank met een akoestische gitaar, eigenlijk heel saai", vertelt frontman Henri Sulmann. "Of nou ja, niet per sé saai: misschien wat beter aan te horen. Uiteindelijk gaan we er met de band mee aan de slag en dan werken we het uit." Van Sulmanns bank tot op de plaat hebben de nummers een hele transformatie doorgemaakt, maar het strakke garagekarakter blijft overeind.

Vervolg

Dat de band een bepaalde snelheid heeft, blijkt niet alleen uit de muziek, maar ook uit de productie. "We gaan dus weer de studio in voor plaat twee", vertelt Sulmann. "De opnames hebben we gepland staan, de nummers zijn klaar, dus moet plaat twee er ook snel achteraan te rammen zijn. Wat betreft zit er nog aardig wat in het vat."
Wanneer de tweede langspeler uit komt is nog niet duidelijk, maar dat hij komt staat volgens The Heck vast.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.