Drenthe begint campagne zodat inwoners drugscriminaliteit sneller signaleren

drugslab dalen
Met de campagne moeten inwoners de signalen van drugscriminaliteit kunnen herkennen © Politie
Drenthe begint een campagne om inwoners (meer) bewust te maken van signalen die gepaard gaan met drugscriminaliteit.
In alle twaalf gemeenten worden daarvoor containers neergezet. Containers waar iedereen voorgelicht kan worden over drugscriminaliteit, zodat deze op tijd herkend kan worden. In de container staan experts te vertellen hoe je drugscriminaliteit kan herkennen.
"Drentse gemeenten staan te popelen om aan de slag te gaan", vertelt commissaris van de Koning, Jetta Klijnsma. Het is de bedoeling dat de campagne voor de zomervakantie van start gaat.

Westerveld is al begonnen

In de gemeente Westerveld is de campagne al zelfs begonnen. Daar gaat de politie in gesprek met eigenaren van schuren en loodsen om bewustwording te creëren. Maar de gemeente Westerveld geeft aan ook de containers te willen inzetten.
De gemeenten Hoogeveen en De Wolden kiezen ervoor om de containers in te zetten tijdens evenementen, vertelt Klijnsma. In de gemeente Meppel komt een container tijdens de week van de veiligheid, van 30 mei tot en met 3 juni. En de gemeente Noordenveld kiest voor een zelfde opzet als Westerveld, aldus Klijnsma. "Alle gemeenten zijn ermee doende."
Voor de campagne trekt de provincie 100.000 euro uit.
Inwoners Westerveld bewust gemaakt van criminaliteit op platteland

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.