Scherpen tekent voor vier jaar bij Ajax en schrijft strafregels

VOETBAL - Het hing al in de lucht. Maar vandaag komt Ajax officieel met het nieuws naar buiten: FC Emmen-keeper Kjell Scherpen heeft een contract voor vier jaar getekend bij de Amsterdammers.
De 19-jarige jeugdinternational maakte in 2012 de overstap naar de profafdeling van FC Emmen. 'Heel groot talent'
Directeur voetbalzaken van Ajax Marc Overmars is blij met de nieuwe aanwinst. "Kjell is een heel groot talent en het is mooi dat hij voor Ajax heeft gekozen. We zijn erg tevreden met de recente contractverlenging van André Onana, maar we kijken natuurlijk ook naar de toekomst", zegt Overmars op de eigen website van de club. 

"Scherpen wordt één van de vier keepers in de A-selectie en zal dus dagelijks met het eerste elftal op het trainingsveld staan. Hij is daarnaast nog jong genoeg om in de Keuken Kampioen Divisie bij Jong Ajax wedstrijden te kunnen keepen", zegt Overmars op de eigen website van de club. 

Strafregels
Toen bekend werd dat Scherpen waarschijnlijk de overstap naar Ajax zou maken, liet een deel van de Ajax-supporters via social media en een spandoek weten niet op de transfer te zitten wachten. Dit, omdat de doelman in het verleden liet weten Feyenoord-supporter te zijn. Ajax plaatste vandaag een filmpje waarop de doelman om die reden strafregels moet schrijven.

Meer over dit onderwerp:
Kjell Scherpen FC Emmen Ajax
Deel dit artikel: