Jong geitje bruut gedood bij Nieuw-Balinge: 'Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt'

Toen boer Frank van der Zwaag vanmorgen aan het werk ging, kwam hij erachter dat één van zijn jonge geitjes was overleden. Het beestje lijkt drie keer gestoken met een afrasteringspaaltje.
"Vanmorgen kwam ik daar en toen kwam er een mevrouw naar me toe. Haar dochtertje had één van mijn geitjes gevonden", vertelt Van der Zwaag. "Het lag ongeveer 25 meter van de weide vandaan."

Afrasteringspaaltje
De geiten van Van der Zwaag grazen dichtbij de ijsbaan in Nieuw-Balinge. Van der Zwaag vond het paaltje naast de twee maanden oude geit. "Het geitje heeft drie steekwonden. Het afrasteringspaaltje lag ernaast. Die heeft het niet zelf meegenomen. Dit lijkt echt op mensenwerk."

Het geitje heeft drie steekwonden. Eén daarvan zit volgens Van der Zwaag op een gruwelijke plek. "Ze hebben haar ook van achteren gestoken. Haar vagina was nu zo'n groot gat, dat hebben geiten op die leeftijd niet."

Van der Zwaag heeft dit nog niet eerder meegemaakt. "Ik ben nog wel een andere geitje kwijt, maar die is waarschijnlijk een natuurlijke dood gestorven." Hij heeft aangifte gedaan bij de politie.

Deel dit artikel: