Bertien Minco nieuwe directeur Herinneringscentrum Westerbork

Bertien Minco
Bertien Minco © Herinneringscentrum Kamp Westerbork
Bertien Minco (59) is per direct aangesteld als de nieuwe algemeen directeur van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Ze volgt Gerdien Verschoor op, die in maart bekendmaakte te vertrekken.
Minco was de afgelopen vijf jaar voorzitter en lid van de raad van toezicht van het Herinneringscentrum. Ze heeft ervaring binnen de cultuur- en mediasector en is oprichter van het Jeugdcultuurfonds, bedoeld voor kinderen die om financiële redenen niet kunnen sporten.
De geboren Groningse is voor de aankomende twee jaar aangesteld als nieuwe algemeen directeur. Het Herinneringscentrum wil met Minco kiezen voor kennis, ervaring en betrokkenheid in een periode van toenemend antisemitisme en polarisatie.

'Uitdagende opdracht'

Minco zelf laat weten het directeurschap een 'uitdagende opdracht te vinden'. "Maatschappelijke betrokkenheid en kunst en cultuur zijn de rode draad in mijn loopbaan en leven en dit komt direct voort uit de oorlogsgeschiedenis van mijn Joodse familie. Zoiets vormt je en het geeft je richting. Mijn betrokkenheid bij Westerbork komt daar ook direct uit voort."
Peter den Oudsten volgt Bertien Minco op als voorzitter van de raad van toezicht van het Herinneringscentrum.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.