Provincie sluit jaar af met 5,6 miljoen in de plus

De provincie staat in de plus (Rechten: Persbureau Meter)
De provincie staat in de plus (Rechten: Persbureau Meter)
De provincie Drenthe heeft 2018 afgesloten met een positief saldo van 5,6 miljoen euro. Dat bedrag wordt nu toegevoegd aan de reserves van de provincie.
Dat blijkt uit de
over afgelopen jaar, die gisteren naar Provinciale Staten zijn gestuurd. Het bedrag is 2,3 miljoen euro hoger dan een jaar eerder.

Nieuwe begroting

Op dit moment zijn PvdA, VVD, CDA, GroenLinks en ChristenUnie met elkaar in overleg over de formatie van een nieuw college van Gedeputeerde Staten. "Ter voorbereiding op de nieuwe bestuursperiode is het afgelopen jaar met Provinciale Staten afgesproken om begrotingskosten van structurele uitgaven niet op nul te zetten", laat de provincie weten. Dat betekent dat de vaste uitgaven doorlopen.
Het nieuwe college kan, samen met Provinciale Staten, de rest van het geld besteden. "Dat geldt uiteraard ook voor de besteding van het positieve saldo dat nu aan de reserve wordt toegevoegd."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.