Lekkerste biertje van Nederland komt van Maallust: 'Voelt als Olympisch goud'

maallust veenhuizen
De brouwerij van Maallust in Veenhuizen © RTV Drenthe / Mathijs Renkema
Het lekkerste biertje van Nederland komt uit Veenhuizen. De blonde 'Weldoener' van brouwerij Maallust is vandaag uitgeroepen tot 'lekkerste van Nederland'.
Dat gebeurde op de Dutch Beer Challenge in Den Haag, in het kader van 'De week van het Bier'. Aan dit jaarlijkse evenement doen bierbrouwers uit het hele land mee, vertelt Henk Timmerman. De mede-eigenaar van Maallust zag hoe de Veenhuizer 'Weldoener' goud won in de categorie van blondbieren. "De winnaars van alle verschillende categorieën - zoals witbier, bockbier en blond - nemen het dan tegen elkaar op voor de titel 'Lekkerste van Nederland.' Ons bier is hieruit gekozen!"

Goud

In totaal dongen meer dan 500 bieren van 114 brouwerijen mee naar de titel 'Lekkerste van Nederland'. Dat Maallust er nu met die eer vandoor gaat, noemt Timmerman 'fantastisch'. "Dit voelt als Olympisch Goud", vertelt hij blij vanuit Den Haag.
Het is niet voor het eerst dat Maallust in de prijzen valt bij de Dutch Beer Challenge. Vorig jaar was het ook al raak.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.