Honderd opvangplekken voor asielzoekers in sporthal Vledder

Vluchtelingen ter apel
Westerveld wil het overvolle azc in Ter Apel ontlasten met 100 opvangplekken in Vledder © ANP / Hollandse Hoogte / Kees van de Veen
Sporthal de Spronk in Vledder wordt vanaf morgenmiddag ingezet als noodopvanglocatie voor asielzoekers. De gemeente Westerveld wil met honderd plekken het aanmeldcentrum in Ter Apel ontlasten.
Momenteel wordt de sporthal ingericht als opvanglocatie. De verwachting is dat de honderd asielzoekers een week in Vledder verblijven. "Sportlessen en activiteiten voor de komende week zijn afgezegd. Naar verwachting verlaten de asielzoekers op 27 mei onze gemeente en kan de sporthal weer ingezet worden voor de gebruikelijke sportactiviteiten", meldt de gemeente.
In Westerveld werd al gekeken naar mogelijkheden om sporthallen in te richten als opvangplek voor het geval de toestroom van vluchtelingen flink zou toenemen. Burgemeester Rikus Jager: "Als gemeente zijn we graag bereid een helpende hand te bieden wanneer de nood hoog is. Het is van belang om als gemeenten samen te werken om schrijnende situaties zoals afgelopen week te voorkomen."

Roosendaal stuurt bus

Al maanden kampt het aanmeldcentrum in Ter Apel met een tekort aan opvangplekken. De toestroom van nieuwe asielzoekers is zo groot, dat er niet genoeg slaapplekken zijn. Onlangs overnachtten er mensen op het grasveld bij het centrum. De gemeente Roosendaal stuurt vanavond een bus naar het aanmeldcentrum om vijftig asielzoekers op te halen die in Noord-Brabant ondergebracht worden. Dit om te voorkomen dat de groep op stoelen moet slapen.
Het COA meldde eerder dat er alle moeite was gedaan om vervoer te vinden voor vijftig mensen die in Roosendaal ondergebracht zouden gaan worden. Maar door problemen op het spoor in Noord-Nederland waren er al extra bussen in gebruik. Nu stuurt de gemeente Roosendaal dus zelf een bus.
Gisteren maakte de gemeente Emmen bekend een sporthal in te richten om maximaal honderd asielzoekers over te nemen uit Ter Apel. Onduidelijk is of iedereen in Ter Apel vannacht een bed heeft, omdat meer mensen zich kunnen hebben gemeld bij het aanmeldcentrum.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl