Aantal WW-uitkeringen in Drenthe daalt met ruim 30 procent

UWV
Het UWV meldt een daling van het aantal uitkeringen in Drenthe © ANP/Hollandse Hoogte/Venema Media
Het aantal WW-uitkeringen in Drenthe is het afgelopen jaar met een kwart tot ruim een derde afgenomen. In april kregen 5.134 mensen een uitkering, tegenover 7.465 in april vorig jaar. De daling is per gemeente anders, maar in de hele provincie schommelt het aantal uitkeringen rond de 2 procent van de beroepsbevolking.
In Midden-Drenthe en Emmen was de daling het grootst, met respectievelijk 36 en 35 procent. In De Wolden en Midden-Drenthe krijgt nu 1,6 procent van de beroepsbevolking een WW-uitkering, de laagste percentages van de provincie.
De werkloosheid is het hoogst in Emmen, al is het verschil beperkt. Daar krijgt 2,4 procent van de beroepsbevolking een uitkering. Daar zijn nog 1.273 mensen werkloos, een daling van 35 procent ten opzichte van een jaar geleden. Westerveld telt met 201 de minste werklozen in absolute aantallen - samen 2 procent van de beroepsbevolking.
Landelijk noteerde het UWV een daling van 34 procent van het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van april vorig jaar.
Bekijk hieronder hoe het met de werkloosheid in jouw gemeente staat:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.