Inwoners Coevorden storten zich op maquettes voor invulling binnenstad

Hoe gaat de binnenstad van Coevorden er over een aantal jaren uitzien? Gisteren was er aan de Friesestraat een bijeenkomst voor bewoners, bezoekers en ondernemers, zodat zij konden laten horen hoe zij denken over de herontwikkeling.
Eind vorig jaar is een centrumvisie vastgesteld. Daarin staan de plannen voor de markt, de haven, de Weeshuisweide en Citadelpunt. Deze worden steeds concreter, maar staan nog niet helemaal vast.

Lees meer: Stichting wil nieuw gebouw voor Stedelijk Museum Coevorden

De bezoekers kunnen om die reden met behulp van vier maquettes laten zien hoe zij zelf de binnenstad voor ogen hebben. Ze kunnen zo zelf puzzelen met onder andere water, overkappingen, poorten, gras en bomen. Van de ideeën wordt een foto gemaakt, die onderdeel wordt van een beeldverslag.
Ook in januari waren er bijeenkomsten. Op basis hiervan is een zogenoemde 'Nota van Uitgangspunten' gemaakt. Hierin staat wat inwoners en andere partijen belangrijk vinden voor de invulling van het gebied. Dit vormt de basis van de concrete invulling.
Op deze manier wil de gemeente een gebied creëren met een goede balans tussen onder meer water, historie en gezelligheid.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.