Excelsior verliest: FC Emmen houdt Rotterdamse club op vijf punten

Excelsior verloor vanavond waardoor FC Emmen  het gat met de Rotterdamse club op vijf punten houdt (Rechten: Gerrit Rijkens)
Excelsior verloor vanavond waardoor FC Emmen het gat met de Rotterdamse club op vijf punten houdt (Rechten: Gerrit Rijkens)
VOETBAL - FC Emmen is de 32e speelronde in de eredivisie zonder verdere kleerscheuren doorgekomen. Na de nederlaag tegen De Graafschap verloor de andere concurrent in de strijd om directe degradatie te ontlopen. Excelsior ging vanavond met 3-1 onderuit bij ADO Den Haag.
Door dat resultaat blijft de Rotterdamse club steken op de 17e plek in de eredivisie, met vijf punten achterstand op FC Emmen en dat met nog twee duels te spelen. De formatie van trainer Moniz lijkt te zijn aangewezen op het spelen van de nacompetitie met duels tegen Heracles (uit) en AZ (thuis) nog voor de boeg.
FC Emmen zal zich dan ook vooral moeten focussen op de naaste achtervolger, De Graafschap. Die ploeg staat na de zege op Emmen sinds dinsdag op de 16e plek en heeft drie punten minder. Het resterende programma van De Graafschap is loodzwaar, met een uitduel tegen Vitesse (dat strijdt om een plek in de play-offs) en op de laatste wedstrijddag Ajax thuis.
Hieronder de situatie na speelronde 32:
Hieronder het resterende programma van de onderste vijf ploegen:

14. Fortuna Sittard (32-34) doelsaldo -24

Groningen uit
Feyenoord thuis

15. FC Emmen (32-32) doelsaldo -33

Willem II uit
FC Groningen thuis

16. De Graafschap (32-29) doelsaldo -29

Vitesse uit
Ajax thuis

17. Excelsior (32-27) doelsaldo -36

Heracles uit
AZ thuis

18. NAC (32-22) doelsaldo -44

Heerenveen uit
PEC thuis

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.