Kjell Scherpen: Competitie met Jong Ajax en hopen op beker- en oefenduels in het 1e

VOETBAL - FC Emmen-doelman Kjell Scherpen is trots op zijn overgang naar Ajax. De 19-jarige Emmenaar zette gisteren de handtekening in Amsterdam en is de komende vier jaar Ajacied. "Het is een geweldige waardering voor het afgelopen seizoen."
Scherpen zal na de zomer direct aansluiten bij de eerste selectie, waar veel 'kenners' hadden gedacht en goedbedoeld adviseerden dat de jonge doelman zou moeten worden verhuurd. "Daar hebben we het natuurlijk wel over gehad, maar we vinden dat bij Ajax voldoende mogelijkheden zijn om me te ontwikkelen." 

Bekijk hier online: De nieuwe uitzending FC Emmen Rood Wit TV

Eerste man achter Onana?  
De doelman laat weten dat hij volgend seizoen voornamelijk acteert bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie, maar dat er wel meer lonkt. "Misschien mag ik wel de beker- en oefenduels spelen in Ajax 1, al moet ik dat natuurlijk zelf afdwingen." De woorden van Scherpen lijken erop te duiden dat het de bedoeling is dat de jonge doelman de eerste man achter Andre Onana gaat worden. De rol van de huidige reservedoelman, Kostas Lamprou, lijkt wel uitgespeeld en het is nog maar de vraag of de Amsterdamse club na de huur van de Portugees Bruno Varela besluit om de speler van Benfica te kopen. "Ik hoop dat jullie me hier in Drenthe in ieder geval regelmatig zullen zien", aldus Scherpen. 

Over een jaartje of 16 terugkeren bij FC Emmen.. dat zou wel aardig zijn hè.
Kjell Scherpen
 

Of de Emmenaar ooit nog terugkeert in de Oude Meerdijk is Scherpen helder. "Ik zal vast nog wel eens komen kijken. O, als speler bedoel je... Dat zou wel aardig zijn hè, over een jaar of 16. Dan hoop ik in ieder geval dat FC Emmen nog een aantal mooie stappen heeft gezet." 

Lees ook: ​Excelsior verliest: FC Emmen houdt Rotterdamse club op vijf punten
Deel dit artikel: