Pendelbus tussen Emmen en azc Ter Apel moet 'zo snel mogelijk' gaan rijden

Op de reguliere buslijn is veel overlast van asielzoekers uit veilige landen (Rechten: archief RTV Drenthe)
Op de reguliere buslijn is veel overlast van asielzoekers uit veilige landen (Rechten: archief RTV Drenthe)
Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wil zo snel mogelijk een aparte pendelbus inzetten tussen Emmen en het asielzoekerscentrum in Ter Apel. Ook onderzoekt het COA de mogelijkheid om de overlastgevende asielzoekers vooraf kaartjes te laten kopen, in plaats van in de bus.
Wel kijkt het COA nog hoe dat allemaal geregeld moet worden. Daarover wordt nog overleg gevoerd met busmaatschappij Qbuzz en het ministerie van Justitie en Veiligheid. "De gesprekken met Qbuzz zijn nog niet afgerond", laat een COA-woordvoerder weten. "Qbuzz doet een voorstel aan het ministerie, wij wachten af wat daar uitkomt en blijven meedenken."

Drenthe Tours

Qbuzz heeft vervoersbedrijf Munckhof aangewezen om de pendeldienst te gaan verzorgen. Het is de bedoeling dat Munckhof de dienst weer uitbesteedt aan Drenthe Tours.
Het COA laat weten ook te kijken naar de mogelijkheid om toezichthouders of begeleiders in te zetten die Arabisch spreken.

Veel incidenten

Op de buslijn tussen Emmen en het azc veroorzaken veel asielzoekers uit veilige landen overlast. Eerder deze week dook een filmpje op van vier jongemannen die twee toezichthouders lastigvielen in de bus. Qbuzz gaf daarna aan helemaal klaar te zijn met lastige asielzoekers, waar drie tot vier keer per week incidenten mee zijn.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.