Voor het eerst landt vliegtuig met biobrandstof op Groningen Airport Eelde

Ereboog voor vliegtuig met biobrandstof
Ereboog voor vliegtuig met biobrandstof © Groningen Airport Eelde
Een bijzonder moment vanmiddag: op Groningen Airport Eelde is een vliegtuig geland dat deels gevuld was met biobrandstof. Met een traditioneel watersaluut werd het vliegtuig bij aankomst verwelkomd.
In het vliegtuig zat een Groningse delegatie die op innovatiemissie is geweest in Zweden en Finland. Bij het bezoek aan die landen werd er gesproken over thema's als energie, duurzame mobiliteit, onderwijs en innovatie. Het vliegtuig was voor 39 procent gevuld met een duurzame vliegtuigbrandstof, genaamd SAF: Sustainable Aviation Fuel. Deze brandstof wordt gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en scheelt zo'n tachtig procent aan CO2 in de lucht vergeleken met fossiele kerosine.
Meiltje de Groot, directeur Groningen Airport Eelde: "Vliegen met deze duurzame brandstof is een belangrijke stap in de verduurzaming van de luchtvaart. Dit sluit goed aan bij de duurzame ambities van Groningen Airport Eelde en het vliegen op synthetische waterstof."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.