512 nieuwe arbeidsplaatsen in Noord-Nederland door miljoeneninvesteringen NOM

De Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM) heeft naar eigen zeggen een goed jaar achter de rug. In totaal heeft het bedrijf dat eigendom is van de drie noordelijke provincies, 781 miljoen euro geïnvesteerd in 2018.
Ruim tachtig bedrijven waren betrokken bij het totale investeringsbedrag. Dit heeft 512 nieuwe arbeidsplaatsen opgeleverd, vanwege het succesvol afronden van 74 projecten en initiatieven. Dat staat in het jaarverslag van de investerings- en ontwikkelingsmaatschappij dat vandaag bekend werd gemaakt.

662 duizend euro winst
Het bedrijf maakte een winst 662 duizend euro. Beduidend minder dan de 6,2 miljoen euro van vorig jaar. Het doel van de NOM is de economische regio sterker te maken. Bovendien helpt de NOM bedrijven om te groeien.

Het bedrijf werkt samen met gemeenten, provincies, kennisinstellingen en andere partijen in en buiten Noord-Nederland. 

Directeur Siem Jansen is blij met de resultaten. "Daarmee kan ik met een goed gevoel, en ook met trots, een bijzondere periode van twaalf jaar bij een prachtige organisatie afsluiten.” Jansen vertrekt bij de NOM, omdat hij per 1 juni de nieuwe baas wordt van het Nationaal Programma Groningen dat met een miljard euro de aardbevingsschade moet oplossen.


Chemport Europe
Eén van de projecten waar de NOM in investeert, is Chemport Europe. Het doel daarvan is dat de chemische sector in Noord-Nederland groeit én in 2050 volledig CO2-neutraal is. Zo wordt in Emmen gebouwd aan een infrastructuur rond gerecyclede kunststoffen.
Deel dit artikel: