Laatste vijftig kavels in Nooitgedacht worden ontwikkeld

Nooitgedacht bouwplan
De laatste vijftig kavels van de woonwijk in Nooitgedacht komen dit jaar in de verkoop © gemeente Aa en Hunze / Herman van Oost
De laatste vijftig kavels in de woonwijk Nooitgedacht, vlakbij Rolde, worden ontwikkeld. Het gaat om het plan De Es, waarbij de huizen in een esdorpenlandschap komen te liggen.
Het ontwerp is van INBO Architecten. Het uitbreidingsplan krijgt bijzondere straatprofielen, weilandjes, hagen en pleintjes. De bestaande singels blijven overeind en worden versterkt met lanen. De entree wordt ingevuld als een licht glooiend heidelandschap.

Gezicht van de wijk

De Es verrijst langs de weg Rolde-Borger en wordt straks het gezicht van de wijk. Daarom krijgt het een Drentse entree. Dit laatste plan is ook de ruimtelijke afronding van de woonwijk. De gemeente Aa en Hunze heeft met INBO Architecten een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de opstelling van een stedenbouwkundig plan en een beeldkwaliteitsplan. Voor dit plan is volgens de gemeente Aa en Hunze veel belangstelling.
Over de woningbouw in Nooitgedacht was de afgelopen tijd veel commotie, omdat de gemeente te rigoureus bomen wegkapte voor de huizen. Volgens een actiegroep van bewoners was dit in strijd met alle toezeggingen. Ze hadden juist voor wonen in het groen gekozen. De gemeente stelt dat alle gekapte bomen gecompenseerd worden door nieuwe aanplant, en dat is ook altijd de bedoeling geweest.

Eerste kavels dit jaar in verkoop

De nieuwe woonwijk bij Nooitgedacht is sinds 2009 in een rustig tempo ontwikkeld. De huizen staan op het terrein waar eerst alleen zorgaanbieder De Trans zat. Er zitten nog zo'n 160 cliënten met hun woon- en werkplek. De afgelopen jaren zijn 225 koop- en huurwoningen bijgebouwd of nog in aanbouw. De eerste kavels van het plan De Es gaan in de loop van dit jaar in de verkoop.
bomenkap nooitgedacht
Het kappen van bomen voor huizen in Nooitgedacht leidde tot veel protest © RTV Drenthe

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl