Lefier sloopt twee van de vijf Nicolaiflats in Emmermeer

Flat Nijkampenweg Emmen
Een van de Nicolaiflats in de wijk Emmermeer. © RTV Drenthe / Rien Kort
De kogel is door de kerk: woningbouwcorporatie Lefier gaat over tot de sloop van twee van de vijf Nicolaiflats in de Emmer wijk Emmermeer. De hoogbouw, vernoemd naar architect Arno Nicolai (1914-2001), zal op zijn vroegst eind 2024 tegen de vlakte gaan. Eerst wordt vervangende woonruimte gezocht voor de betreffende huurders. Een klus die ongeveer anderhalf jaar in beslag gaat nemen, verwacht Lefier.
In totaal gaat het om 48 appartementen en nog eens acht gezinswoningen aan de Meerstraat, De Nijkampen en de Haagjesweg. Over de overige drie flats volgt volgend jaar een oordeel, liet de corporatie eerder dit jaar weten. "Er wordt gewerkt aan plannen voor nieuwbouw, maar die zijn nog niet concreet. Die zullen de komende tijd verder ontwikkeld worden", laat woordvoerder Gijs Bosman weten in een reactie.

Weinig aanlokkelijk

Vorig jaar maart bracht Lefier het nieuws naar buiten dat de ruim zestig jaar oude gebouwen gedateerd zijn en kampen met gebrekkige isolatie. De woningbouwcorporatie liet als voorzorgsmaatregel staalconstructies onder de balkons plaatsen. In de communicatie met bewoners liet Lefier al doorschemeren dat verder verduurzamen in dit geval een weinig aanlokkelijke, want prijzige optie is.
Bewoners werden gisteren al geïnformeerd over het besluit. Vandaag ontvangen zij nog een brief met informatie over de sloop. De komende weken worden alle huishoudens persoonlijk door een medewerker van Lefier bezocht om vragen te beantwoorden.

Bezem

De corporatie haalt in de wijk Emmermeer stevig de bezem door de verouderde woningvoorraad. Twee weken geleden kondigde Lefier aan 66 woningen te slopen en op deze grond gasloze, duurzame huizen terug te plaatsen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl