Wat vind jij: Ik gebruik mijn vakantiegeld voor vakantie

ANP-448020620
Waar gaat jouw vakantiegeld aan op? © ANP / Rob Engelaar
Het vakantiegeld komt er weer aan, 15 miljard in totaal. Na corona gaat dit extraatje in de eerste plaats weer naar de vakantie, maar het zal ook meer dan ooit worden gebruikt om gaten in de portemonnee mee te dichten. Dat meldt het AD.
"Het vakantiegeld wordt weer uitgegeven. De coronarem is eraf", zegt ING-econoom Marten van Garderen, die al jaren de bestedingen van het jaarlijkse extraatje volgt. "Vorige jaren zagen we dat 40 procent het niet wilde of kon uitgeven, dat is nu nog maar een derde. Het vakantiegeld bestemmen voor de vakantie is weer terug op één: 60 procent van de mensen gebruikt het daarvoor. Ongeveer een kwart van de mensen spaart het geld."
Volgens het AD willen mensen na alle lockdowns en reisbeperkingen deze zomer vooral zorgeloos weg. Toch kan niet iedereen het zich veroorloven om het vakantiegeld te gebruiken waarvoor het 'eigenlijk' bedoeld is. ABN AMRO denkt namelijk dat het geld vaker gebruikt wordt voor bijvoorbeeld boodschappen.

Wat vind jij?

Hoe zit dat bij jou? Gebruik jij het vakantiegeld ook echt voor de vakantie, of geef je het aan andere dingen uit? Of krijg je überhaupt geen vakantiegeld? Laat het ons weten.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.