Dronken man mishandelt collega's op personeelsfeest: tachtig uur werkstraf

Voor het mishandelen van collega's op een personeelsfeest in Nieuw-Roden is een 21-jarige man uit het Groningse Ten Boer veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur. Hiervan is de helft voorwaardelijk, maar dan moet de man wel de adviezen van de reclassering opvolgen.
De man bezatte zich op de kerstborrel die door de werkgever werd gegeven op 22 december. Hij stond later op de avond te schelden en te tieren. Een collega sprak hem daarop aan. Die moest dit bekopen met een kopstoot.

Beet in bovenbeen
De dronken Groninger werd de kroeg uitgezet. Daarbij beet hij een man in zijn bovenbeen. Buiten pakte de opstandige feestganger een fiets, tilde die boven zijn hoofd en gooide de tweewieler naar de mannen die hem het café uit hadden gezet.

De fiets raakte niemand, maar viel stuk op een paal. De Groninger weet niets meer van de schermutselingen op het feest. Daarvoor is hij te dronken geweest. De rechter noemde de daden van de man 'nutteloos' en 'schadelijk voor anderen'.

De 21-jarige man is vaker met justitie in aanraking geweest wegens geweld en dronken rijden. Hij moet voor de vernieling van de fiets een schadebedrag van bijna 250 euro betalen.

De man werd na het incident al door zijn werkgever op non-actief gesteld. Of hij ook wordt ontslagen, is nog niet duidelijk. De werkgever wilde het proces eerst afwachten.
Deel dit artikel: