DrentheDoc #4: Terug naar Nieuwlande

In deze documentaire gaat radiomaker Anthon van der Neut met de 90-jarige Amsterdammer Max Léons terug naar Nieuwlande, waar hij vertelt over zijn rol als verzetsstrijder in de oorlogsjaren.
DrentheDoc is een podcast van RTV Drenthe, met de mooiste verhalen die ooit zijn uitgezonden op Radio Drenthe. Eens in de maand duiken we de radioarchieven voor je in en zorgen er zo voor dat die ene documentaire of dat ene hoorspel ook als podcast nog eens te beluisteren is.

Terug naar Nieuwlande

In aanloop naar de herdenking op 4 mei is de prijswinnende documentaire 'Terug naar Nieuwlande' in deze podcast nog eens te beluisteren. In 2012 ging de toen 90-jarige Max Léons terug naar Nieuwlande voor een weerzien met oude bekenden. Léons redde honderden Joden door ze op onderduikadressen in het dorp onder te brengen.
Tips? Mail naar podcast@rtvdrenthe.nl.

Abonneer je op deze podcast

DrentheDoc is te vinden op je favoriete podcast-apps voor zowel Android- als Apple-telefoons en tablets. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren in een van deze apps.

Andere podcasts

Genoten van deze documentaire? Abonneer je ook op onze Drenthe Sportcast over de (amateur)sport in Drenthe, op de Drenthe Toen-podcast over de Drentse geschiedenis én op Cassata, onze podcast over de Drentse politiek en actuele discussies in onze provincie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl