'Onrust in partijtop heeft geen effect op Forum voor Democratie in Drenthe'

Hendrikus Velzing staat achter de partijtop (Rechten: Fred van Os / RTV Drenthe)
Hendrikus Velzing staat achter de partijtop (Rechten: Fred van Os / RTV Drenthe)
Hendrikus Velzing, fractievoorzitter van Forum voor Democratie in de Drentse Provinciale Staten, begrijpt het besluit van het landelijk partijbestuur om oud-Hijkenaar Henk Otten niet als fractieleider in de Eerste Kamer aan te wijzen. "Ik sta volledig achter het perscommuniqué dat het partijbestuur vanochtend deed", laat hij weten.
Daarin sprak het FVD-partijbestuur over
en dat Otten niet langer een 'geschikte kandidaat is voor het lijstwoordvoerderschap'. Otten raakte in opspraak vanwege een betaling van zo'n 30.000 euro die hij vanuit de partijkas aan zichzelf had gedaan. In zijn ogen was dat voor verleende diensten. Ook uitte Otten vorige week zaterdag stevige kritiek op partijleider Thierry Baudet, die de partij in zijn ogen te ver naar rechts zou trekken.
Otten gaf vorige week al zijn plek in het partijbestuur op. Wel wordt de Drent namens Forum voor Democratie lid van de partij in de Eerste Kamer.

'Geen effect op Drentse FVD'

Volgens Velzing heeft de onrust in de partijtop geen effect op Forum voor Democratie in Provinciale Staten. "Nee hoor, dat staat volledig los van elkaar", reageert hij. "Wij krijgen in Drenthe positieve reacties en gaan de komende tijd keihard werken. De kiezer is gewoon duidelijk geweest." Wel hoopt Velzing dat de partij snel in rustiger vaarwater komt. "Rust is belangrijk", aldus de fractievoorzitter.
Vorige week bleek uit een opiniepeiling van EenVandaag dat een meerderheid van de Forum voor Democratie-stemmers het terecht vindt dat Otten is opgestapt als partijbestuurder. Uit die peiling bleek overigens wel dat er meer verdeeldheid is over de vraag of Otten nog wel senator kan zijn. 40 procent vindt dat hij uit de partij gezet moet worden, een evengrote groep wil hem juist wel als senator in de Eerste Kamer.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.