Inbreker uit Hoogeveen zeven maanden de cel in

Inbreker, Koevoet, dief
De inbreker gebruikte een koevoet bij het zetten van de kraak © Pixabay/Republica
Een 37-jarige man uit Hoogeveen is door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven maanden voor een woninginbraak aan de Einsteinlaan in Hoogeveen en diefstal van een auto die vlakbij de woning geparkeerd stond.
De man was net een maand uit de gevangenis toe hij de inbraak pleegde.
De officier van justitie had tegen hem acht maanden celstraf geëist, omdat hij meerdere inbraken op zijn kerfstok zou hebben, waaronder een inbraak aan de Elzenkamp en aan de Van Limburg Stirumstraat in Hoogeveen. Maar de rechtbank acht deze twee inbraken niet bewezen en sprak de man hiervoor vrij.
Koevoet
De man kwam de woning aan de Einsteinlaan medio augustus vorig jaar binnen met een koevoet. Hij maakte op die manier een iPad, sieraden, gouden en zilveren voorwerpen, spaarpotten en een aantal horloges buit. Ook stal hij een Ford Focus, die vlakbij de woning geparkeerd stond.
De Hoogevener kwam in beeld na een huiszoeking bij een ander persoon. Die had 34 zakhorloges in zijn huis liggen. Die bleken van een inbraak aan de Van Limburg Stirumstraat afkomstig. De Hoogevener zou de klokjes absoluut niet gestolen hebben, zei hij twee weken geleden op zitting.
De rechtbank is van oordeel dat er onvoldoende bewijs aanwezig is om hem voor dat feit te veroordelen en sprak hem daarvan vrij. De inbreker heeft een fors strafblad. Er lagen voor hem nog vier maanden cel op de plank uit een eerder voorwaardelijk opgelegde straf. Deze straf moet hij ook nog uitzitten.