Archeologisch onderzoek langs N34 gaat door

Op verschillende plekken langs de N34 zijn vondsten uit onder meer de prehistorie gedaan (Rechten: RTV Drenthe/Robbert Oosting)
Op verschillende plekken langs de N34 zijn vondsten uit onder meer de prehistorie gedaan (Rechten: RTV Drenthe/Robbert Oosting)
Na de vondst van resten van verschillende boerderijen en bijgebouwen uit de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen, gaat het archeologisch onderzoek langs de N34 bij Emmen verder.
Tijdens het onderzoek zijn onder meer scherven van potten, schalen en objecten van vuursteen gevonden. De verwachting is dat er nog meer vondsten worden gedaan.

Onderzoek

De vondsten worden op dit moment uitgebreid onderzocht. Het gevonden materiaal laat zien hoe de mensen rondom Dalen vroeger leefden.

Knooppunt Emmen-West

Tot 1 juli graven archeologen langs de N34 op 32 plaatsen rondom het knooppunt Emmen-West. Zij brengen de bodem digitaal in kaart en doen daar onderzoek naar vondsten en grondsporen. Op zaterdag 25 mei organiseert de provincie een open dag over archeologie in het infocentrum in Dalen.

Lees meer: Opgravingsvondsten in tijdelijk infocentrum Hunebed Highway

Het archeologische onderzoek heeft te maken met de verdubbeling van de N34 tussen Coevorden en Emmen. De eerste werkzaamheden rondom Coevorden vinden plaats in het najaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.