LTO Noord wil burgers en boeren dichter bij elkaar brengen

LTO Noord wil met de uitkomsten van het onderzoek burgers en boeren dichterbij elkaar brengen (Rechten: RTV Drenthe/Frits Emmelkamp)
LTO Noord wil met de uitkomsten van het onderzoek burgers en boeren dichterbij elkaar brengen (Rechten: RTV Drenthe/Frits Emmelkamp)
LTO Noord gaat onderzoeken hoe burgers over boeren en de landbouw denken. Waar vroeger het overgrote deel van de mensen wist hoe voedsel gemaakt wordt, is die kennis nu bij een veel kleinere groep bekend.
De landbouworganisatie heeft een
opgesteld, waar mensen die niets met het boerenleven te maken hebben om hun mening wordt gevraagd.

Dichter bij elkaar

"Vroeger waren veel meer mensen bezig met voedselvoorziening", zegt onderzoekster Tjitske de Wit. "Tegenwoordig staan burgers daar veel verder vanaf. Zij vinden het normaal dat voedsel in de supermarkt ligt, maar weten soms vrijwel niet waar het vandaan komt."
Met de informatie die uit het onderzoek komt, wil LTO Noord proberen boeren en burgers dichterbij elkaar te brengen. Dat zal volgens De Wit vooral lokaal gebeuren. "Waarschijnlijk organiseert LTO bijeenkomsten tussen boeren en niet-boeren. De toepassing van het onderzoek verschilt per locatie. De Wit: "In Drenthe zijn bijvoorbeeld andere soorten bedrijven dan Friesland."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.