Midden-Drenthe naar Raad van State na onenigheid over juiste vergunning insectenkwekerij

220525_meelwormen
Meelwormen op een transportband © ANP
De gemeente Midden-Drenthe stapt naar de Raad van State om aan te vechten dat er opnieuw naar de vergunning moet worden gekeken die de gemeente vijf jaar geleden heeft verleend aan insectenkwekerij Wadudu in Beilen. De bestuursrechter bepaalde vorige maand dat de vergunning nogmaals onder de loep moet worden genomen. De gemeente is het daar niet mee eens.
Bij Wadudu worden onder meer meelwormen en zwarte soldatenvliegen onderzocht en gekweekt, maar omwonenden kampen als gevolg daarvan met stankoverlast en ongedierte. De gemeente legde Wadudu daarna extra maatregelen op en de Raad van State oordeelde vorig jaar dat op die manier voldoende wordt gedaan om de overlast binnen de perken te houden.

'Wél op juiste gronden verstrekt'

Maar omdat Wadudu volgens omwonenden meer activiteiten zou ontplooien dan waarvoor de vergunning in 2017 door de gemeente Midden-Drenthe is verleend, moet deze opnieuw tegen het licht worden gehouden, zei de bestuursrechter vorige maand. De gemeente is het hier niet mee eens en stelt op haar beurt dat de vergunning wél op juiste gronden is verstrekt.
Wanneer de zaak bij de Raad van State wordt behandeld is nog niet bekend.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.