In Beeld: GigaG-festival in Pesse

GigaG-festival Pesse
René Karst was een van de optredende artiesten © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Volle bak vanavond tijdens het GigaG-festival in Pesse. Het muziekfeest voor mensen met een beperking trok vele honderden bezoekers, die zich verzamelden in een feesttent aan de Hendrik Reindersweg.
Henk Harders verzorgde vanavond de aftrap, waarna Belinda Kinnaer, De Dikdakkers, Lucas en Gea en OG3NE de festiviteiten voortzetten. Ook de regionale bekendheden zoals René Karst en Jannes ontbraken niet. Die laatste, bekend van de nummers Zwevend naar 't geluk en Wel Of Niet, sloot de avond af.

Aanpassingen

Organisator Bert Otten laat weten het belangrijk te vinden dat er ook muziekfestivals zijn voor mensen met een beperking. "Daar worden geen grote festivals voor georganiseerd." Otten heeft met zijn collega-organisatoren en de groep vrijwilligers de feesttent speciaal ingericht voor de doelgroep. Van parkeerhulpen tot begeleiding bij het in- en uitstappen en de mensen naar hun plaats brengen: over alles lijkt te zijn nagedacht.
Na het GigaG-festival blijft de feesttent bij Pesse nog even staan, want aankomend weekend staat Muziekweekend Pesse op het programma.
Bekijk in onderstaande fotoreeks de sfeervolle beelden tijdens het GigaG-festival:

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.