Midden-Drenthe en gemeentesecretaris Pruntel akkoord over ontslag

BMC raadde aan niet verder te gaan met Pruntel (Rechten: RTV Drenthe/Petra Wijnsema)
BMC raadde aan niet verder te gaan met Pruntel (Rechten: RTV Drenthe/Petra Wijnsema)
Gemeentesecretaris Aline Pruntel mag worden ontslagen door de gemeente Midden-Drenthe. De gemeente en Pruntel hebben volgens de Rechtbank Noord-Nederland overeenstemming bereikt over een ontslagregeling.
Pruntel kreeg hevige kritiek in een rapport van onderzoeksbureau BMC over de angstcultuur binnen de gemeentelijke organisatie. Ze zou manipulatief, afstandelijk en intimiderend zijn.

Aanvechten

Midden-Drenthe wilde Pruntel daarop ontslaan, maar die ging daar niet mee akkoord en stapte naar de rechter om haar ontslag aan te vechten. Als de partijen er niet samen uit zouden komen, zou de rechter een oordeel vellen. Dat blijkt nu niet nodig.
BMC raadde de gemeente aan om niet verder te gaan met Pruntel en een nieuwe secretaris te zoeken. Inmiddels heeft Midden-Drenthe een interim-gemeentesecretaris aangesteld. Hij is op aanraden van BMC met een kleiner team verder gegaan. Ook adviseerde BMC dat de ondernemingsraad op zou moeten stappen. Wat de interim-secretaris betreft, mag de OR gewoon blijven zitten.

Lees meer: Onderzoeksbureau adviseert ook OR Midden-Drenthe op te stappen

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.