Anderhalf jaar cel voor wraak met vuurwerkbom in Roden

Rechtbank Overijssel legde de 23-jarige Groninger een celstraf van anderhalf jaar op (Rechten: RTV Drenthe/Jeroen Kelderman)
Rechtbank Overijssel legde de 23-jarige Groninger een celstraf van anderhalf jaar op (Rechten: RTV Drenthe/Jeroen Kelderman)
De man die een vuurwerkbom liet ontploffen op een woning aan de Groningerstraat in Roden is veroordeeld tot anderhalf jaar cel. Hiervan is een half jaar voorwaardelijk. Dat werd vandaag bepaald door rechtbank Overijssel in Zwolle. Tegen de 23-jarige Groninger was twee jaar (waarvan een half jaar voorwaardelijk) geëist.
De man plakte in december 2017 een vuurwerkbom op de ruit van de woning van zijn ex-vriendin. Hij kon het niet verkroppen dat zijn relatie voorbij was.

Lees meer: Eis: twee jaar cel voor stalking en plaatsen vuurwerkbom

Het vuurwerk ging rond half drie in de nacht af. Het slachtoffer en een vriendin lagen achter de ruit te slapen waaraan het vuurwerk was geplakt. Eerder dat jaar, in november, was ook al eens een vuurwerkbom geplakt. Die bom bleef niet zitten waardoor de aanslag mislukte.
Een 24-jarige vriend en plaatsgenoot van de Groninger kreeg voor het stalken van zijn ex-vriendin acht maanden cel. Hiervan is de helft voorwaardelijk. Tegen hem was vijftien maanden, waarvan vijf maanden voorwaardelijk, geëist. Hij viel zijn ex lastig door haar regelmatig te bellen en te mailen. Ook het lekprikken van de autobanden behoorde tot het wraakprogramma.
De mannen kregen hulp van een 18-jarige vriend. Hij kreeg voor zijn geringere rol een taakstraf van 200 uur en een voorwaardelijke jeugddetentie van drie maanden opgelegd. De twee oudste mannen moeten naast de celstraf ook beide een geldboete betalen.

Lees meer: ​Verdachte van aanslag met vuurwerkbom doorverwezen naar andere rechtbank

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.