Muziekweekend Pesse start weer op: 'Het is altijd een feestje'

20220527 Entree muziekweekend Pesse
Toegangspoort van het Muziekweekend in Pesse © RTV Drenthe / Steven Ophoff
Duizenden bezoekers verwacht het Muziekweekend Pesse de komende dagen. "We mogen eindelijk weer", vertaalt organisator Jack Reinders de gevoelens van veel festivalgangers. "Het is een ons-kent-ons feest. We zijn klein begonnen in een aardappelloods en het is uitgegroeid tot een festival van deze omvang." Dat schuurfeest is nu een festival met zo'n 7.000 bezoekers per dag.
Het weiland bij Pesse bleef een tijd leeg. Door de coronamaatregelen konden festivals niet doorgaan. Dit jaar wist de organisatie pas in februari dat het festival weer georganiseerd kon worden. Dat was later dan gewenst, maar leverde voor de organisatie alsnog geen problemen op.

'Heel blij mee'

"We hebben al jaren een vaste groep 'hulpies', zoals we onze vrijwilligers noemen. Daar zijn we heel blij mee. We doen dit met drie man, maar daaromheen ook nog veertig vrijwilligers die precies weten wat ze moeten doen. Het is altijd een feestje, al bij de opbouw."
Tekst gaat verder onder de foto
20220527 bandshirt muziekweekend Pesse
Reinders toont de line-up van zijn festival © RTV Drenthe / Steven Ophoff
Wel merken ze in Pesse dat veel andere festivals ook niet langer konden wachten. Mede om die reden zijn er nog wat kaarten over. "Ik merk dat iedereen nu een feestje wil organiseren, dat valt wel op. Ik denk dat dat niet goed is, want je krijgt overkill. De een maakt de ander kapot. Je komt er in om op dit moment."
Te lang wil Reinders ook niet stilstaan bij de concurrentie, zeker niet nu de bezoekers elk moment door de poort kunnen komen. "Even douchen en scheren en dan staan we er weer."
Muziekweekend Pesse start weer op na coronapauze