Zwembad in Coevorden test de zwemvaardigheid

Zwembad de Swaneburg in Coevorden heeft vandaag een parcours uitgezet om de zwemvaardigheid van kinderen te testen. Het is georganiseerd in het kader van de Nationale ZwemChallenge.
"Als er weinig wordt gezwommen, dan zie je dat terug in het parcours dat de kinderen afleggen", vertelt zwemleraar Marcel Maatman. Hij ziet dat de zwemvaardigheid verslechterd wanneer kinderen weinig zwemmen. "Het is onze taak om te voorkomen dat het gevaarlijk wordt."
De meeste kinderen leggen het parcours met gemak af. Een enkeling heeft wat moeite. "Als het parcours lastig is dan zouden ze eigenlijk wat meer moeten oefenen. Dat kan recreatief of je kunt een aantal zwemlessen volgen", vertelt de zwemleraar.

Nationale ZwemChallenge

De Nationale ZwemChallenge heeft als doel om de zwemveiligheid onder de aandacht te brengen. Uit onderzoek van Hogeschool Windesheim blijkt namelijk dat je zwemmen verleert en dat je het moet onderhouden en testen.
"We gaan dit parcours daarom ook vaker organiseren", vertelt Henrica Bergsma van het zwembad in Coevorden. De eerstvolgende mogelijkheid is in het pinksterweekend.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.