Schiphol over aanbod vliegveld Eelde: 'Alle hulp is welkom'

Vliegtuig
Groningen Airport Eelde zegt dagelijks twintig extra vluchten te kunnen overnemen © Van Oost Media
Het aanbod van Groningen Airport Eelde om de komende periode tot twintig vluchten per dag van Schiphol over te nemen, is met open armen ontvangen op de grootste luchthaven van Nederland.
"Hier zijn we zeker blij mee. Alle hulp is welkom", laat een woordvoerder van Schiphol Group weten. Tijdens de meivakantie was het chaos op Schiphol. Door een combinatie van een grote toestroom aan reizigers en een tekort aan personeel, moesten reizigers uren wachten en waren er problemen met de bagageafhandeling.

Vluchten overnemen

Om nieuwe problemen te voorkomen komende zomer, heeft Schiphol een actieplan opgesteld. Enerzijds wil het vliegveld meer personeel werven, anderzijds wil het het aantal vluchten verminderen. Eelde heeft, net als Rotterdam The Hague Airport, aangeboden om vluchten over te nemen.
Of de vluchten daadwerkelijk naar Eelde komen, is de vraag. Daarover voert Schiphol gesprekken met luchtvaartmaatschappijen. "Zij moeten hiermee akkoord gaan, maar die gesprekken lopen nog", aldus de woordvoerder.
Eind april bood Groningen Airport Eelde ook aan om vluchten over te nemen, maar toen verplaatsten vliegmaatschappijen hun vluchten niet.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.