Voetbalclub TEVV verzekert zich van accommodatie en trainer

Voetbalclub TEVV uit 2e Exloërmond heeft vanavond twee belangrijke stappen gezet om weer te kunnen gaan spelen. Tijdelijk voorzitter Mans van der Laan tekende overeenkomsten met het dorpshuis voor het gebruik van de accommodatie en met nieuwe trainer Johan Sikkes.
Een speciale werkgroep is al maanden bezig om het ruim tachtig jaar oude TEVV weer nieuw leven in te blazen. Nadat een deel van de leden zich afsplitste en in het dorp VV De Treffer ’16 oprichtte werd TEVV een slapende vereniging.

Mans van der Laan van TEVV (links) schudt trainer Johan Sikkes de hand.
Het lijkt er nu op dat beide clubs gebruik gaan maken van het sportcomplex in 2e Exloërmond, maar er is wel een verschil. De Treffer ’16 gebruikt kleedruimtes en de kantine in de nabij gelegen sporthal. TEVV wil juist weer in het dorpshuis trekken, het gebouw dat destijds door het toenmalige bestuur werd verkocht. Die verkoop zorgde mede voor de tweespalt.
Lees meer: Rechtszaak dreigt over verkoop voormalig clubgebouw TEVV
Belangrijke stap
Tijdelijk voorzitter Mans van der Laan van TEVV wil er niet te veel woorden aan vuil maken. “We zetten vanavond een belangrijke stap en we zijn heel blij dat we een overeenkomst hebben om deze prachtige accommodatie te mogen gebruiken.”
Ook Henk Jongsma van de stichting dorpshuis is blij. “Maar ik heb ook wel een beetje een dubbel gevoel. Het is mooi dat TEVV het gebouw gaat gebruiken, dat is ook altijd de bedoeling geweest. Maar tegelijk is er ook de schaduw van twee voetbalclubs in één dorp en daar hebben we wel last van.”

Spelersjacht

TEVV staat nu voor de uitdaging om op 15 juni voldoende spelers in de gelederen te hebben. Dan is het meetmoment voor de KNVB. Van der Laan heeft er alle vertrouwen in. “We hebben al de nodige aanmeldingen en we zijn druk in gesprek met bijvoorbeeld oud-leden die nu bij andere clubs spelen.”
Spelers die nu bij De Treffer ’16 spelen zijn volgens Van der Laan ook van harte welkom. “Ons streven is altijd geweest om met de andere club om tafel te gaan en weer gezamenlijk één club te worden. Echt, ik heb het gevoel dat het ooit gaat gebeuren.”
Trainer Johan Sikkes mengt zich niet in de perikelen rond de twee rivaliserende clubs. “Ik ben trainer en houd me met voetbal bezig. Ik heb er alle vertrouwen in. TEVV is een club met een rijke historie en met aanzien en ik hoop er aan te kunnen bijdragen dat dat aanzien weer groeit."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl