Voetbalclub De Treffer '16 zet bloemetjes buiten in 2e Exloërmond

Jeugdleden van De Treffer '16 zaaien bloemen bij het Thomashuis
(Rechten: Steven Stegen / RTV Drenthe)
Jeugdleden van De Treffer '16 zaaien bloemen bij het Thomashuis (Rechten: Steven Stegen / RTV Drenthe)
Jeugdleden van voetbalclub De Treffer '16 hebben vanmiddag bloemperken ingezaaid bij het Thomashuis in 2e Exloërmond. De clubleden willen graag wat meer kleur in hun dorp brengen, zo zegt woordvoerder Bianca Haan.
Het Thomashuis bevindt zich tegenover het plaatselijke sportpark. In het Thomashuis wonen negen mensen met een handicap. Een aantal bewoners komt een kijkje nemen bij het zaaiwerk. Als er later ook nog sjaals door de club worden uitgedeeld stijgt het enthousiasme nog meer.

"Ik vind het een heel leuk gebaar", zegt Leo Heres van het Thomashuis. Bianca Haan hoort het glimlachend aan. "We willen ons als club graag breed inzetten voor de leefbaarheid in 2e Exloërmond. Daar past dit initiatief heel mooi in."
De Treffer '16 maakte onlangs bekend te willen beginnen met G-voetbal. Heres denkt dat sommige bewoners van het Thomashuis daar wel bij willen aanhaken. De voetbalclub krijgt binnenkort de beschikking over een aantal nieuwe units op het sportpark.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.