Borger vindt aansluiting met MSC na zwaarbevochten zege

VOETBAL - De degradatiekraker tussen Borger en MSC leverde een zwaarbevochten overwinning voor Borger op. Na 90 minuten strijd om iedere centimeter stond er een 1-0 eindstand op het scorebord.
Borger staat nog wel laatste, maar de achterstand op MSC bedraagt nog maar één punt, met nog drie wedstrijden te spelen.

Prachtig nieuws

Bij de gasten stond voetbal gistermiddag niet op het eerste plan. Eerste elftal speler Damion van Stormbroek kreeg vrijdag te horen dat hij is genezen van een zeldzame vorm van lymfeklier kanker. En dat werd met een verrassingsfeestje in Meppel gevierd. Morgenavond in Onze Club een uitgebreid interview met Van Stormbroek.
In een matige eerste helft viel er voor het publiek weinig te genieten. Een sneeuwbui deed veel bezoekers eerder de kantine opzoeken. De 0-0 ruststand was een logisch gevolg.

Hoofdrol Ottens

Melvin Ottens eiste aan het begin van de tweede helft een hoofdrol op. Na zeven minuten kopte hij uit een corner de thuisclub op een 1-0 voorsprong. Acht minuten later kon Ottens gaan douchen na zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.
Met een man minder was de thuisploeg de beter voetballende ploeg en kreeg het de beste kansen. Maar Borger mist stootkracht dit seizoen, zodat het tot het laatste fluitsignaal spannend bleef. Een machteloos MSC kreeg pas in de slotfase een kans, maar met een man meer kwam de ploeg van trainer Bernard Koning niet meer langszij en ziet het Borger naderen tot één punt.