Onverwachts uitstel in titelstrijd vijfde klasse F

VOETBAL - Bij een punt of meer tegen VVAK zou lijstaanvoerder Mussel het lang gekoesterde kampioenschap in de geadopteerde vijfde klasse F zaterdagmiddag binnen harken. De gasten uit Kerkenveld wilden niet meewerken aan het feestje van de formatie van Jan Veenhof.
In een slechte partij raakte Wim Wubs na rust namens Mussel de lat. In de rebound stonden twee teamgenoten van de Groningers elkaar in de weg om in leeg doel binnen te koppen.
Vijf minuten voor tijd kreeg VVAK een corner. Peter van de Vegt torende boven de defensie van de thuisploeg uit en kopte de bal in de kruising. In de blessuretijd dompelde Simon Boels de koploper in de vijfde klasse F in rouw (0-2).

Negen punten

Na het laatste fluitsignaal maakte coach van VVAK Freddy de Boer een dansje. Mussel droop af. "Helemaal niets in Mussel", was vanuit een Drentse keel te horen. Heel snel keerde de rust terug op sportpark De Slenk.
Zo moet Jan Veenhof, de oefenmeester van Mussel, nog even geduld hebben. Met nog drie duels te gaan is de voorsprong op achtervolgers VCG en beul VVAK negen punten. De oud-speler van FC Groningen is nog nooit kampioen worden. "We staan er natuurlijk nog steeds goed voor", vertelde Veenhof na de tijd. "Ik merkte het al van te voren in de kleedkamer. Het was dood stil. De jongens waren erg zenuwachtig."

SETA

RTV Drenthe volgt dit seizoen de vijfde klasse F op de voet. Wekelijks is een achtergrondreportage uit de mooiste vijfde klasse F van het Noorden te zien in het amateurvoetbalprogramma Onze Club. Zondagavond staat SETA uit Musselkanaal tijdens de uitsmijter van de uitzending centraal.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.