'Bezoekers met lachgas niet welkom op Bevrijdingsfestival Drenthe'

Gaspatronen van lachgasgebruikers (Rechten: ANP/Bas Czerwinski)
Gaspatronen van lachgasgebruikers (Rechten: ANP/Bas Czerwinski)
"Bezoekers die vandaag bij het Bevrijdingsfestival bij de Baggelhuizerplas in Assen worden betrapt met ballonnen of capsules met lachgas, komen het terrein niet op", zegt organisator van het festival Nathan van Gelder.
meldt vandaag dat lachgas op vrijwel alle Bevrijdingsfestivals verboden is. Lachgas lijkt in opkomst bij feestgangers. Door het inhaleren van lachgas krijgt de gebruiker een kortdurende roes. Het gebruik van lachgas is in Nederland legaal.
Nathan van Gelder van Bevrijdingsfestival Drenthe zegt dat er in Assen scherp op wordt toegezien. "Het handelen in lachgas is sowieso verboden en al is het gebruik niet illegaal, we willen het niet hebben op ons terrein. Wij bepalen de huisregels."
Volgens Van Gelder gaat de beveiliging controleren op lachgas: "We hebben vandaag 52 beveiligingsmensen rondlopen. Bij de ingang worden mensen gefouilleerd. Als daarbij ballonnen of gaspatronen worden ontdekt, dan komen die mensen er niet in. En mochten er op het festivalterrein toch nog ballonnen of lachgaspatronen worden ontdekt dan worden die in beslag genomen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.