Slechte start laat Bendsneyder puntloos in Spanje

MOTORSPORT - Bo Bendsneyder is er op het Spaanse circuit van Jerez niet in geslaagd om punten voor het Moto2 wereldkampioenschap te scoren. De coureur van het Drentse RW Racing GP Team kwam na een slechte start niet verder dan de 16e plaats. Teamgenoot Steven Odendaal eindigde als 18e.
Bendsneyder kende zaterdag een teleurstellende kwalificatie waarin hij niet verder kwam dan de 20e startplaats. Vrijdag zette de Rotterdammer tijdens de vrije trainingen nog de zesde tijd op de klokken. Een verkeerde keuze in afstelling wierp de Nederlander ver terug.

Herstart
Het vertrouwen voor de eerste Grand Prix op Europees grondgebied was ondanks de teleurstellende startplaats hoog bij rijder en team. Bendsneyder kende echter een slechte start en zakte enkele plaatsen terug. Een massale valpartij, waar Bendsneyder aan wist te ontsnappen, zorgde echter voor een herstart en een ingekorte wedstrijd van 15 ronden.

Ook bij de herstart kwam Bendsneyder slecht van zijn plaats. “Daar moet ik heel hard op gaan trainen,” vertelde de Nederlander voor de microfoon van Eurosport. Bendsneyder kwam de eerste ronden buiten de top 20 door. Hij kon gaandeweg nog wel enkele plaatsen winst boeken, maar met een zestiende plaats bleef hij puntloos. “Dit slechte resultaat heb ik helemaal aan mezelf te danken en ik baal dan ook enorm. We hadden de snelheid voor de top-12,” aldus Bendsneyder.

De Zuid-Afrikaanse Steven Odendaal, die terug komt van een blessure, behaalde de 18e positie.

In de tussenstand van het wereldkampioenschap Moto2 staat Bendsneyder op de 21e plaats met 5 punten.
Deel dit artikel: