Tijdelijke oplossing voor parkeerchaos Nije Hemelriek

Staatsbosbeheer huurt dit jaar 1,5 hectare weiland om de parkeerproblemen bij zwemplassen 't Nije Hemelriek en Gasselterveld op te lossen. Op het stuk land van een boer moeten 250 tot 300 extra auto's passen.
Afgelopen zomer stonden de parkeerplaatsen bij de zwemplassen vlakbij Gasselte overvol. Recreanten zetten daarom kun auto's her en der neer, waardoor hulpdiensten lastig bij de plassen konden komen. 

'Vorig jaar' voorkomen
Het stuk weiland ligt vlakbij het bos, dus bezoekers van de zwemplassen hoeven niet ver te lopen. Om een nieuwe parkeerchaos te voorkomen, zet Staatsbosbeheer in het hoogseizoen verkeersregelaars in. 


"We willen situaties als die van vorig jaar voorkomen. Gelukkig is het slechts één keer voorgekomen dat er problemen waren voor hulpdiensten, daarna hebben we direct actie ondernomen", vertelt boswachter Martijn Harms. 

Definitieve oplossing
Achter de schermen wordt er druk gesproken over een definitieve oplossing, waarschijnlijk in de vorm van extra parkeerplaatsen naast de al bestaande parkeerzones. Harms: "Dat kan alleen niet van de één op de andere dag gerealiseerd worden. Daarom doen we het dit jaar op deze manier."