Tijdelijke oplossing voor parkeerchaos Nije Hemelriek

Vorig jaar stonden veel auto's op plekken waar dat niet mocht (Rechten: Politie Assen)
Vorig jaar stonden veel auto's op plekken waar dat niet mocht (Rechten: Politie Assen)
Staatsbosbeheer huurt dit jaar 1,5 hectare weiland om de parkeerproblemen bij zwemplassen 't Nije Hemelriek en Gasselterveld op te lossen. Op het stuk land van een boer moeten 250 tot 300 extra auto's passen.
Afgelopen zomer stonden de parkeerplaatsen bij de zwemplassen vlakbij Gasselte overvol. Recreanten zetten daarom kun auto's her en der neer, waardoor hulpdiensten lastig bij de plassen konden komen.

'Vorig jaar' voorkomen

Het stuk weiland ligt vlakbij het bos, dus bezoekers van de zwemplassen hoeven niet ver te lopen. Om een nieuwe parkeerchaos te voorkomen, zet Staatsbosbeheer in het hoogseizoen verkeersregelaars in.

Lees meer: Nije Hemelriek 'vol' door foutparkeerders

"We willen situaties als die van vorig jaar voorkomen. Gelukkig is het slechts één keer voorgekomen dat er problemen waren voor hulpdiensten, daarna hebben we direct actie ondernomen", vertelt boswachter Martijn Harms.

Definitieve oplossing

Achter de schermen wordt er druk gesproken over een definitieve oplossing, waarschijnlijk in de vorm van extra parkeerplaatsen naast de al bestaande parkeerzones. Harms: "Dat kan alleen niet van de één op de andere dag gerealiseerd worden. Daarom doen we het dit jaar op deze manier."

Lees meer: ​Dit jaar nog geen structurele oplossing voor verkeersproblemen 't Nije Hemelriek

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.