Degradatiezorgen nemen toe voor MSC

VOETBAL - Zondaghoofdklasser MSC is het helemaal kwijt. De ploeg van trainer Berry Zandink wist voor de zevende keer op rij niet te winnen. Sterker nog, de Meppelers verloren op eigen veld van een directe concurrent in de strijd tegen degradatie. De Bataven was met 4-3 te sterk.
Door de nederlaag staat MSC nog maar twee punten boven de (directe) degradatiestreep.
De thuisclub moest het vanmiddag stellen zonder Vincent Oosterkamp en dus moest Zandink schuiven met de poppetjes, waardoor Camiel Fidom bijvoorbeeld niet als centrumspits maar als verdedigende middenvelder startte.

Slap

Mede daardoor, maar vooral door een veel te slappe eerste helft, kwam De Bataven simpel op 0-1 en 0-2. In de elfde minuut scoorde Emile Lieuwen de openingstreffer en vlak voor rust zorgde Tim Waterink voor de comfortabele 0-2. Kort daarvoor werd overigens een treffer van Kaj van Duuren (het eerste schot van MSC) ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel.

Lieuwen

In de tweede helft speelde MSC sterker, maar kwam het pas na de 0-3 (opnieuw Lieuwen) echt terug in de wedstrijd. Milan van der Weide schoot in de 65e minuut uit het niets de 1-3 binnen. Maar opnieuw sloeg Lieuwen toe. Met zijn derde van de middag leek hij het duel te beslissen.

Hoop

Een eigen goal van Tim Waterink zorgde voor nieuwe hoop bij MSC en na de 2-4 kwamen er kansen op meer. Invaller Dedmer Kraakman (tot twee keer toe) en Danny Bijlsma waren dichtbij de 3-4, maar die goal viel pas in de blessuretijd. Bijlsma tikte zijn tweede kans beheerst binnen, maar de tijd was daarna te kort om er nog een goal bij te prikken.