Finalisten Drèents Liedtiesfestival bekend

Vorig jaar won Jolien Wonink-Dijkstra
Vorig jaar won Jolien Wonink-Dijkstra © Stichting REUR
Stichting REUR heeft de tien finalisten voor het Drèents Liedtiesfestival bekend gemaakt. Zij gaan zaterdag 2 juli uitmaken wie de opvolger wordt van Jolien Wonink-Dijkstra.
De deelnemers strijden naast de winst om een hoofdprijs van tweeduizend euro. Dat geld mogen zij besteden om hun nummer op te nemen en uit te brengen.

Finalisten Drèents Liedtiesfestival 2022

Rick Hilberts Vallende Sterren
Maurice Mulderij Op papier is hij gelokkig
Jaap Lamfers Hef nog een glas
Gers Feesten in Vegas
Emile Boer Ienvold
Harold Habing (+ band) Gien chemie
Beau Veldkamp Geef mie de maone
Marianne Veenstra Dan hej' t hek van de dam
Brúúnsma Ik bin het zat
Gercoh & de Schavuit'n Goed mis
Het Drèents Liedtiesfestival wordt voor de tiende keer gehouden. Twintig kandidaten hadden zich aangemeld en daar heeft de jury een selectie van negen artiesten uit gehaald. "Er is zoveel meer animo voor. Je ziet ook in de ontwikkeling van de muziek in Drenthe. Hoeveel mensen serieus muziek maken, ontwikkelen uitbrengen en er serieus werk van maakt, dat is wel veranderd", zegt directeur Bert Kamping.
Over het aantal inzendingen is Edwin Jongedijk van de organisatie positief. "Verschillende stijlen. Verschillende thema's worden behandeld in de liedjes. Super divers en daar zijn wij als stichting superblij mee. Dat is het idee waarmee wij als stichting bezig zijn. We willen een jonger publiek aanspreken en dat lukt ieder jaar weer."
Jolien Wonink-Dijkstra won vorig jaar met het nummer Vuul (oh oh oh).
Jolien Wonink-Dijkstra won de laatste editie van het Drèents Liedtiesfestival

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl