Stelling: Bartje moet de vervanger worden van Mannes bij station Assen

Bartje versus Mannes (Foto's door Destic Kunststoffen en RTV Drenthe/Marjolein Knol)
Bartje versus Mannes (Foto's door Destic Kunststoffen en RTV Drenthe/Marjolein Knol)
Een acht meter hoge Bartje verscheen woensdag 3 april opeens langs de A28 bij Assen. De Bart werd het slachtoffer van zijn eigen succes, want op 1 mei moest het beeld verplaatst worden.
Het beeld mocht in principe blijven van gemeente Midden-Drenthe, waar het beeld nog net staat. Alleen wilden te veel mensen met de Bart op de foto. En dat werd zijn ondergang. De boer op wiens land het beeld stond, had last van de vele bezoekers. Daarom is het beeld in overleg met alle partijen
.
Lees meer: Reusachtige Bartje verrijst langs de A28
En nu?
Waar moet Bartje nu naartoe? Momenteel staat het bij de makers en eigenaren van Bartje: Destic Kunststoffen en Busa Coatings. Gemeente Assen heeft hen uitgenodigd voor een gesprek, maar ook gemeente Midden-Drenthe is geïnteresseerd in het beeld.
Pascale Luyks van Destic Kunststoffen vindt de Kop van de Vaart in Assen een mooie locatie voor het beeld. Maar veel mensen vinden ook de huidige locatie van Mannes, die op station Assen staat, een mooie plek.

Stelling

Wat vind jij? Moet Mannes verhuizen of mag Bartje op zoek naar een ander plekje?

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.