Zeker 100 asielzoekers in Ter Apel moeten overnachten op stoelen

Ter Apel
Het aanmeldcentrum in Ter Apel © ANP/Hollandse Hoogte/Persbureau Meter
In het aanmeldcentrum in Ter Apel is komende nacht voor zeker honderd asielzoekers geen bed. Zij moeten de nacht doorbrengen op stoelen in de recreatiezaal en de wachtruimte van het aanmeldcentrum, meldt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).
In Ter Apel is plek voor tweeduizend mensen. De afgelopen nachten was het druk in het aanmeldcentrum en sliepen ook steeds ongeveer vijftig personen op stoelen.
Ter Apel kampt al langer met grote drukte vanwege een tekort aan opvangplaatsen in asielzoekerscentra. Hierdoor moet het COA vaak op het laatste moment nog extra slaapplekken vinden en slapen asielzoekers soms op stoelen.

Rouleersysteem

Vanwege het tekort hebben de 25 veiligheidsregio's in Nederland afgesproken dat steeds vier regio's twee weken lang noodopvang regelen voor 150 mensen. Daardoor zou er wekenlang voldoende opvangcapaciteit moeten zijn, maar die doelstelling is dus niet gehaald. De regio's bereiden zich nu voor om de komende tijd meer mensen op te vangen via noodopvangplekken. Dat gebeurt in bijvoorbeeld sporthallen of tenten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.