Brandweer doet geen aangifte tegen overlastgevers paasvuur in Erica

Brandweer doet geen aangifte tegen overlastgevers van paasvuur Erica (Rechten: De Vries Media)
Brandweer doet geen aangifte tegen overlastgevers van paasvuur Erica (Rechten: De Vries Media)
De overlastgevers die brandweerlieden bekogelden met stokken en bierflesjes tijdens het paasvuur in Erica hebben geluk; de brandweer doet geen aangifte tegen hen.
Woordvoerder Marcel van Alphen van de Veiligheidsregio Drenthe betreurt het besluit. "Omdat er tussen de vijfhonderd en duizend mensen aanwezig waren, is het helaas lastig te bewijzen wie er gegooid heeft", leg hij uit.

Lees meer: Brandweer bekogeld met bierflesjes tijdens blussen paasvuur Erica

"Er is overlegd met de politie, maar er is slechts een kleine kans op vervolging", zegt de woordvoerder. "Zodra wij meer aanwijzingen krijgen, doen we uiteraard alsnog aangifte. Laat duidelijk zijn: wij nemen dit niet lichtzinnig op en tolereren geen geweld. Dit werkt zeer demotiverend voor onze mensen."

'Schandalig'

Het paasvuur aan de Verlengde Vaart in Erica bedreigde een naastgelegen bungalowpark, waardoor de brandweer moest ingrijpen. Burgemeester Eric van Oosterhout noemde het gedrag van de mensen die met bierflesjes en stokken gooien 'schandalig'.
"Brandweermensen zetten zich in voor de veiligheid van anderen. Dan moeten zij ook veilig hun werk kunnen doen", vertelt van Oosterhout. "Ik keur dit af, en we zullen hier met de organisatie ook zeker nog over spreken. Maar ik snap dat het nu weinig zin heeft om aangifte te doen, omdat niet bekend is wie er precies gegooid heeft of hebben”.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.