Vanaf december snellere en elektrische bussen door Drenthe

Je kunt zelf nog je mening geven over de plannen (Rechten: Kim Stellingwerf/RTV Drenthe)
Je kunt zelf nog je mening geven over de plannen (Rechten: Kim Stellingwerf/RTV Drenthe)
In Assen en Emmen rijden vanaf volgend jaar elektrische stadsbussen rond. Het is een van de voorgenomen plannen in de nieuwe dienstregeling voor het busvervoer.
Het OV-bureau Groningen Drenthe presenteert vandaag de plannen voor de nieuwe dienstregeling, die op 15 december ingaat.

Harder rijden

Naast de inzet van elektrische bussen, mogen sommige bussen straks ook harder rijden. De zogenoemde Qliners gaan vanaf december 100 kilometer per uur rijden, nu mogen ze nog maximaal 80.
"Vanwege de regelgeving zijn er in deze bussen alleen nog zitplaatsen. Om voldoende zitplaatsen beschikbaar te houden, komen er vier nieuwe dubbeldekkers bij en worden extra ritten in de spits toegevoegd", meldt het OV-bureau.
Of het heel veel tijdswinst oplevert voor de reiziger, valt te betwisten. Tussen Emmen en Groningen doe je er straks twee minuten minder lang over.

Meebeslissen

In de nieuwe dienstregeling voegt het OV-bureau in sommige gevallen extra ritten toe en soms worden er ritten geschrapt. Ook de tijden worden aangepast. Wil je weten wat er voor jou gaat veranderen? Bezoek dan de website van het OV-bureau. Daar kun je alle wijzigingen vinden.
Tot vrijdag 14 juni kun je op de plannen reageren. Eind juni wordt de definitieve dienstregeling vastgesteld.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.