1,5 miljoen euro gereserveerd voor schade aan huizen Roden

Gemeente Noordenveld heeft 1,5 miljoen euro gereserveerd om acht woningen in het Rodense Middenveld te repareren (Rechten: RTV Drenthe/Marjolein Knol)
Gemeente Noordenveld heeft 1,5 miljoen euro gereserveerd om acht woningen in het Rodense Middenveld te repareren (Rechten: RTV Drenthe/Marjolein Knol)
De gemeente Noordenveld legt anderhalf miljoen euro euro opzij, voor mogelijke onkosten aan verzakte huizen in de wijk Middenveld in Roden.
De schade aan een aantal woningen in die wijk
. Sinds
kwamen meldingen binnen van verzakte woningen. De gemeente had in april in totaal 58 schademeldingen binnen gekregen.

Lees meer: Aannemer: Verzakkingen door werkzaamheden bijna onmogelijk

Het geld dat nu opzij gezet wordt gebruikt de gemeente als een soort werkkapitaal. Noordenveld wil de schade zelf zo snel mogelijk met de bewoners van de beschadigde huizen afhandelen, zegt wethouder Henk Kosters.
"We willen niet dat de bewoners procedures met verzekeringsmaatschappijen moeten voeren. Dat doen we als gemeente wel. We hebben nu wat geld uitgetrokken om afspraken te maken met de bewoners. Dat proberen wij dan weer te verhalen op de verzekering."
Geld dat de verzekering uitkeert gaat weer terug in het potje waaruit de gemeente de schadevergoeding nu voorschiet. In het beste geval, als de verzekering de complete schade vergoed, kost het de gemeente per saldo niets.
Wethouder Kosters houdt er rekening mee dat niet alle schade wordt vergoed, maar hoeveel het de gemeente Noordenveld dan zou kosten is niet in te schatten.

Meer over dit onderwerp:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.