Nog geen overeenstemming over sloop verzakte huizen Roden

roden verzakte woningen
roden verzakte woningen © Google Street View
De sloop van vier verzakte huizen in de Oudgenoegstraat in Roden laat nog even op zich wachten. Eén van de woningen is nog niet opgekocht door de gemeente Noordenveld, waardoor deze nog niet tegen de vlakte kan. Omdat de sloop en herbouw van de vier woningen gelijktijdig moet gebeuren, ligt het project tijdelijk stil.
De huizen raakten zwaar beschadigd in 2017 en 2018 door het vervangen van de rioleringen in de wijk. Drie van de vier woningen zijn inmiddels opgekocht, maar het vierde huis wordt nog steeds bewoond. De bewoners van het huis voelen zich te verbonden met de wijk om zomaar te vertrekken. Daarnaast zouden ze nog geen vervangende woning hebben gevonden die binnen hun budget valt.

Veiligheid

Noordenveld wil snel aan de slag met de woningen in de Oudgenoegstraat. Echt veilig zijn de huizen niet en het komt de leefbaarheid van de wijk ook niet ten goede.
Sinds februari van dit jaar zijn er gesprekken tussen de bewoners van het huis en de gemeente. De bedoeling is dat dit najaar de sloop van de vier verzakte huizen begint. De start van de herbouw van de vier huizen moet begin 2023 volgen. De bewoners zullen in de tussentijd tijdelijke woonruimte aangeboden moeten krijgen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.