Boeren verzamelen zich met trekkers langs A28 bij Hoogeveen

boeren protest
Boeren bij elkaar langs de A28 © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Een groep boeren met trekkers heeft zich vanavond langs de A28 bij Hoogeveen verzameld. De landbouwvoertuigen, waaronder enkele met protestborden, staan langs de weg geparkeerd.
De boeren komen bij elkaar vanwege de vandaag gepresenteerde kabinetsplannen rondom stikstof en landbouw, die boeren drastisch zullen raken. Ook in het Overijsselse Bathmen verzamelden boeren en hun sympathisanten zich vanavond om te demonstreren.
Een andere groep boeren reed met trekkers naar het huis van minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof). Boerenbelangenvereniging LTO keurt die actie af. "Ik begrijp de boosheid, maar dit moeten ze niet doen", zegt LTO-voorzitter Sjaak van der Tak. "Boeren moeten geen acties in de persoonlijke levenssfeer voeren. Dit is niet waardig en niet passend."
Actiegroep Farmers Defence Force (FDF) zei al te verwachten dat acties van boeren zouden ontstaan tegen het stikstofbeleid van de overheid. Boerencollectief Agractie heeft gezegd op woensdag 22 juni met trekkers actie te gaan voeren in Den Haag tegen de kabinetsaanpak van het stikstofprobleem.
boeren protest
Trekkers op een rij © Persbureau Meter

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.