Qbuzz voelt hete adem in de nek en past prijs 'asielbus' aan

Qbuzz heeft besloten om de prijs voor een retourtje voor de omstreden 'asielbus', die rijdt tussen het azc in Ter Apel en Emmen, te verhogen van vijf naar zeven euro. Daarmee zwicht de vervoersmaatschappij voor kritische reacties op de aanvankelijke prijs.
"Dat doen we om te voorkomen dat het draagvlak verdwijnt", legt woordvoerder Michel van der Mark van Qbuzz uit. Met de prijsverhoging wil Qbuzz voorkomen dat er helemaal geen draagvlak meer is om de bus te laten rijden in de proefperiode die op 15 mei van start gaat.

Draagvlak dreigde te verdwijnen
Van der Mark laat weten dat onder meer reacties vanuit de politieke hoek ervoor dreigden te zorgen dat het draagvlak voor de pilot met de asielbus zou verdwijnen. "Dat wilden we niet en onze chauffeurs willen echt dat de proef doorgaat. Daarom hebben we voor de prijsverhoging gekozen", vertelt hij aan RTV Noord.


'Prijs wijkt te veel af'
De prijs van vijf euro voor een retourtje was volgens het ministerie van Justitie en Veiligheid gebaseerd op het aantal kilometers dat de bus rijdt. Omdat de asielbus tussen Ter Apel en Emmen niet stopt, zou dat aantal lager liggen dan die van lijndienst 73, die wel tussenstops maakt.

"In overleg met het COA en Qbuzz is ervoor gekozen om de prijs toch naar zeven euro te verhogen", laat een woordvoerder van het ministerie weten. "Anders wijkt de prijs te veel af van de prijs van een kaartje voor de lijnbus."
Meer over dit onderwerp:
Qbuzz Ter Apel Emmen Gemeente Emmen azc asielbus
Deel dit artikel: